Ostoskori

Kuvassa Pokkon ensimmäinen mallisto valmistuu tuotantopöydällä Portugalissa. Meidän FabricsReborn -tuotteemme avaavat toivottavasti suositun ja menestyvän Pokko-maailman. Aina kun tehdään jotain uutta, on hyvä kertoa, miten ja miksi olemme tähän lähteneet.

Pokkon ajatus lähti osittain vaatebisneksen tuntemuksesta, osittain halusta tehdä uudelle kohderyhmälle uusia vaihtoehtoja. Vaatebisneksessä kuluttaminen ja erityisesti kertakulutus on nykyisin valttia. Haluamme omalta osaltamme laittaa pisteen tälle toimintatavalle. Onneksi maailmalla ja Suomessa on nykyisin vaihtoehtoja ns bulkkivaatteiden rinnalle. Vaateteollisuus toimii sykleissä, jossa vuoden aikana julkaistaan monia mallistoja, tuetaan nopeaa ostamista ja palauttamista ja erityisesti säästetään laadussa voittojen maksimoimiseksi. Syklit ovat niin lyhyitä, että voidaan sanoa, ettei niitä enää ole. Jos etsit paitaa, jota oli kaupassa vielä kuukausi sitten, et löydä sitä enää, vaan uusi mallisto on ehtinyt edelle.

Kaksi missiota

Pokkolla on kaksi missiota. 1. Luodaan kestäviä, järkeviä vaatteita. 2. Tehdään tämä miehille ja lapsille. Kestävyyttä ja järkevyyttä tuskin tarvitsee perustella, mutta tapoja sen toteuttamiseen on monia. Ensimmäisen mallistomme, Fabrics Reborn -tuoteperheen vaatteet on tehty kankaista, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet käyttämättä, ja päätyneet varastoon. Kankaat ovat siis uusia ja käyttämättömiä. Miksi sitten niitä ei ole käytetty? Syitä on monia, mutta juuri hektisessä taloudessa saatetaan joutua tekemään tarpeita enemmän kangasta, muuttamaan suunnitelmia ja tuote-erien määriä, ja tästä syystä kankaita jää käyttämättä.

Vieraillessamme tehtaassa huomasimme, kuinka paljon huippulaadukasta kangasta makaa odottamassa tuomiotaan varastoissa. Tämä ilmiö on arkipäivää kaikille vaatetehtaille ympäri maailman. Miksi sitten kankaita ei uudelleenkäytetä enempää? Kyseessä on jälleen tuotantokustannukset, sekä tuote-erien määrien ongelmat. Pokko Fabrics Reborn -tuotteiden ajatuksena on ollut valita valmiita, jo kudottuja kankaita vaatteisiin ja tehdä tuotteita juuri sen verran kun kangasta riittää. Tämä antaa vaatteillemme myös uniikkiarvoa – joitain malleja on vain hyvinkin rajallinen määrä. Emme ehkä pääse maksimaalisiin voittoihin, mutta saamme kankaille uuden elämän laadukkaiden vaatteiden muodossa. Ja toivomme sydämestämme, että tämä elämä on vaatteillamme pitkä!

Miehille ja pian myös lapsille

Olemme päättäneet, että Pokko-vaatteet ovat miesten ja lasten vaatteita. Suomesta ja ulkomailta löytyy kasa toimijoita, jotka tekevät upeita vaatteita naisille ja lapsille, mutta miehet ovat jääneet pimentoon. Pokko-tiimistä monilla on omia lapsia ja halusimme luoda vaatteita joita esimerkiksi isät ja pojat voivat käyttää. Vaatteita, jotka ovat samanlaisia sekä isällä että lapsella! Ensimmäinen Fabrics Reborn -mallistomme on suunnattu vain miehille, mutta syksyllä tulevat mukaan myös lapset. Haluamme antaa miehille uuden vaihtoehdon ostaa järkeviä ja kestäviä vaatteita – vaatteita, jotka on suunniteltu Suomessa ja valmistettu EU:ssa vastuullisesti. Kiinnitimme erityistä huomiota t-paitojemme kaavoihin. Olemme pyrkineet luomaan juuri suomalaisille sopivat kaavat, joissa on aavistus slim-fit -mallia, mutta istuu mukavasti myös niille, joilla karismaa on keskivartaloon kasvanut.

Aloitamme vaatteidemme myynnin omassa verkkokaupassamme, mutta olemme etsimässä sopivia ja vastuullisia jälleenmyyjiä Suomesta, jotta vaatteemme pääsisivät myös kivijalkamyymälöihin. Koska kyseessä on vaatteet, tarjoamme verkkokaupan kautta ostettuihin tuotteisiin ilmaisen vaihto- ja palautusoikeuden. Verkkokaupastamme löytyvät selkeät kokotaulukot, jonka avulla ostaja voi tehdä valintansa.

Look and feel

Pokko-vaattet on suunniteltu niille, jotka arvostavat laatua ja järkevää  suunnittelua. Vaatteidemme suunnittelu lähtee ennen kaikkea käytön lähtökohdista. Emme suunnittele ilman tarkoitusta uusia mallistoja, vaan haluamme, että tuotteemme ovat kiinnostavia pitkään. Uskomme, että miehet ovat ostajina yhtä laatutietoisia kuin naisetkin, mutta toivomme toki, että naisetkin löytävät tuotteemme vaikkapa lahjaksi miehilleen ja lapsilleen.

Pokko on syntynyt ja kankaat ovat syntyneet uudestaan. Mikä voisikaan olla sen parempi lähtökohta uudelle tuoteperheelle?

Pokko - Fabrics Reborn